tirsdag, juni 13, 2006

andakt...

Jesus slipper deg ikke
"Er det to ting som er sikkert så er det at Jesus aldri slipper deg, og at du aldri kan falle fra!

I løpet av livet opplever vi alle perioder med skuffelser og usikkerhet. For litt siden møtte jeg en kamerat som fortalte at han følte seg så desillusjonert i kristenlivet. Før hadde han sett alt så klart - nå var alt blitt uklart og diffust. Før hadde han vitnet med frimodighet, nå følte han ikke lenger at han hadde så mye å vitne om, og når predikanten stadig snakket om hvor herlig det var å være frelst, vred han seg i stolen.
Skuffelse

I Lukas 24:13 møter vi to desillusjonerte disipler. De hadde håpet og trodd på hvert ord Jesus hadde sagt. De hadde sett alt så tydelig: Miraklene, talene, fremtidsvisjonene - alt hadde vært så fantastisk. Men nå var han de hadde trodd på, Jesus Kristus, død.
Jesus er derDe to disiplene er på veg tilbake til Emmaus, vekk fra Jerusalem og bort fra det de hadde håpet på. Skuffelsen og usikkerheten preget samtalen deres og vanntroen var vanskelig å skjule.Akkurat der, i deres desillusjonerte og frustrerte situasjon dukker Jesus opp. De hadde ikke fastet, ikke bedt og ikke trodd. Men der var han. De så ikke hvem han var, men han snakka med dem om det som opptok dem. Og litt etter litt åpenbarer han bibelen for dem inntil deres øyne ble åpnet, og de kunne se at han virkelig gikk sammen med dem.
Vendepunkt

Historien forteller at møtet med Jesus ble et vendepunkt. Fra denne samtalen dro de tilbake til Jerusalem fylt av nytt mot og ny tro, klar til å vitne for sine søsken.
Bibelen er full av bevis på at Jesus er den gode hyrde, som passer på sauene sine. Ikke en eneste sau slipper han av syne. Derfor våger jeg påstanden om at du og jeg rett og slett ikke kan falle fra. Jo da, man kan bestemme seg for å ikke lenger følge Jesus, men man kan ikke «falle» fra. For Jesu slipper deg ikke og forlater deg ikke, og når du ikke ser klart og ikke tror sterkt, er Jesus der sammen med deg med ønske om å lytte til deg, bære deg og åpne øynene dine for den fantastiske sannheten om at ingenting kan skille deg fra Ham. "

Lars Christian Gjerlaug (skrevet: 07.03.2006)

2 kommentarer:

Princess Of God sa...

det er så godt å tenke på at uansett hvordan jeg skulle tenke eller føle det så holder jesus fast i meg alltid!!! og han trofast og holder på sine løfter!
halleluja!

karen amalie sa...

amen!